Bemutatkozás

A KÖNYVEKRŐL

Rengeteg gyermek küzd beszédhibákkal. A megdöbbentő igazság az, hogy az óvodások mintegy 55%-a ejti torzítottan a hangok egy részét, képtelen azokat helyesen megformálni, felcserél hangokat. Ezt a közöstől eltérő kiejtést hívjuk pöszeségnek, ami érthető okokból zavar szülőként, ad feladatot, ha szakemberként foglalkozol fejlesztésükkel. A beszédproblémák ugyanis kihathatnak a gyermek jólétére, előmenetelére és sikerességére az iskolában is!

A megoldáshoz az első és legfontosabb, hogy konzultáljunk szakemberrel! A második legjobb, amit tehetsz, hogy itt vagy és megveszed logopédiai könyv formájában a Szépen Beszélek otthon használható munkafüzeteit és logopédiai játékait. Ezekkel ugyanis élménnyé tehetjük a beszédfejlesztést otthon,a gyakorlás ugyanis kulcs a javulás felgyorsításához! Ráadásul a közös tanulás a szülő-gyermek viszonyra is jó hatással van.

Beszédfejlesztés otthon, logopédiai könyvekkel: a munkafüzetek, játékok felépítése

Gyakorló logopédusként a Figyelem! Szépen Beszélek! logopédiai munkafüzeteket a kisgyermekkorban előforduló leggyakoribb beszédhibák javításához állítottam össze. Munkafüzeteit és logopédiai játékait épp úgy használhatják logopédusok, szurdopedagógusok, óvodapedagógusok, tanítók a logopédiai gyakorlatokhoz, mint szülők az otthoni beszédfejlesztéshez. 5-8 éveseknek szánt 7 kötete 17 hangot fog át szórakoztató gyakorlatokkal, amelyeknél figyeltem a rajzolhatóságra is, amivel leköthetjük a gyermekek figyelmét. A gyakorlatok szem előtt tartják a logopédiai célokat, akkor használhatjuk őket, amikor az adott hangot a logopédus már kialakította, rögzítette.

A figyelem, logikai gondolkodás, téri tájékozódás mellett a szövegértési, számolási, rajz, vizuális percepciós és olvasási készség fejlesztése, valamint a szókincsbővítés is nagy hangsúlyt kap a Szépen Beszélek logopédiai könyvek gyakorlataiban. Szerkezetük egységes, így egyszerre akár több gyermekkel is foglalkozhatunk eltérő hangokkal, de azonos feladattípussal. A logopédiai gyakorlatokat a gyermek képességeihez igazítva szabadon variálhatjuk, ami csoportfoglalkozásoknál jelent nagy segítséget.

Figyelem! Szépen Beszélek! logopédiai játékok

A Figyelem! Szépen Beszélek! logopédiai könyveket logopédiai játékcsomagok egészítik ki a 17 hanghoz, amelyek a beszédfejlesztés mellett szórakoztatóvá teszik a képességfejlesztést is. A csomagok színesek, érdekesek, szórakoztatóak, így óráról-órára fenntartható velük az érdeklődés.

Rólam

Pintérné Gali Anita vagyok, logopédus. Még az egyetemi évek alatt szembesültem azzal, hogy nagy szükség volna egy praktikus, gyakorlatorientált kiadványra, aminek logopédusok és szülők egyaránt hasznát veszik. Megszületett tehát a Figyelem! Szépen Beszélek! sajátszerkesztésű fejlesztősorozat ötlete. A munkafüzeteket és játékokat, amelyekkel élmény a beszédfejlesztés otthon, eddig több mint 10.000 szülő és szakember vásárolta meg, jelenleg 11 partnernél elérhetőek országszerte a saját webshopon túl.

Bármilyen a logopédiai fejlesztőeszközökhöz kapcsolódó kérdésre örömmel válaszolok az info@szepenbeszelek.hu e-mail címemen!

A rendelést érintő kérdéseket is erre a címemre várom!

Kellemes és hasznos gyakorlást kívánok,

Pintérné Gali Anita