Útvonal ZS

VAN
Raktárkészlet:
Útvonal ZS
Útvonal ZS
Útvonal ZS
Útvonal ZS
790 Ft
Logopédiai játék a ZS hang gyakorlásához, beszédfejlesztéshez otthon.

Logopédusként nagyon fontos számomra, hogy a beszédfejlesztésen, pöszeség javításán túl a gyermekek más, iskolába lépéshez lényeges nélkülözhetetlen képességeit, szókincsét, figyelmét is fejlesszük a gyakorlatok részeként. A Figyelem! Szépen Beszélek! logopédiai játékaival épp ezt teheted meg! A játékok illeszkednek a 7 munkafüzethez, így a tanulnivalókat szemléltethetjük a segítségükkel, míg a Szépen Beszélek logopédia könyvek az otthoni gyakorlást segítik!
A játéktípus részletes ismertetőjéért gördíts le!
Részletek
Tartalom:

- 1 db alaptábla ( egyik oldal képekkel, másik szóképekkel)

- 25 db színes kép

- 25 db szókép

- 3 db útvonal

- 2 db útvonal ( nyilakkal)

- 12 db mondatcsík

A játék leírása:

E játék sokféle gyakorlási lehetőséget nyújt. A gyerekkel megbeszéljük az alaptáblán lévő képek nevét. Az ismeretlen szavakat megmagyarázzuk. 1. játék: A színes képekre és az alaptáblára van szükség. Megbeszéljük, hogy hány sor/oszlop szerepel az alaptáblán, egy-egy soron/oszlopon belül mennyi kép található. ( sor és oszlop fogalmának elmélyítése). Egy útvonalat teszünk a gyermek elé és megbeszéljük, hogy hány sorból/oszlopból/négyzetből áll. Megkeresi a szürkével jelölt indulási helyet az útvonalon. ( Elmondja, hányadik sor, hányadik négyzetéről indul) Ha ez megvan, az alaptáblán is megkeresi ugyanazt a helyet és indulhat az építés. Az útvonalban lévő képekre, ráteszi a színes megfelelőjét. ( kép-kép egyeztetés) 2. játék: Olvasni tudó gyermekekkel az előzőekben leírtat a szóképekkel is elvégezhetjük. (kép-szókép egyeztetés) 3. játék: Az alaptáblán a szóképek szerepelnek. ( szókép-szókép egyeztetés)
4. játék: Az alaptábla bármelyik oldalán játszhatunk. A gyermek egy nyilakkal jelölt útvonalat kap. Megbeszéljük az irányokat és a kezdési helyet és indulhat a játék. Itt is az útvonal szerint kell színes képeket vagy szóképeket a megfelelő helyre tenni. Természetesen minden játéknál nagyon fontos, hogy a gyermek a helyes ejtést minél többször gyakorolja. 5. játék: IGAZ-HAMIS játék- az óvodás gyermek húz a mondatcsíkok közül egyet, amit a logopédus/szülő felolvas, ezután a gyermek eldönti, hogy az elhangzott állítás a táblán szereplő képek alapján igaz vagy hamis. Ha a mondat hamis volt, el kell úgy mondania, hogy igazzá váljon. Iskolás gyermek esetében a játék ugyanaz, csak nem a logopédus/szülő olvassa el a mondatot, hanem ő maga és a megfelelő helyre teszi ( IGAZ-HAMIS).

Téri tájékozódás fejlesztése, szókincsbővítés, szerialitás fejlesztése, sor és oszlop fogalmának elmélyítése, figyelemfejlesztés, szabálykövetés, olvasási készség fejlesztése, szövegértés fejlesztése, a sokszori ismétlés által az adott hang automatizálása is nagymértékben megvalósul.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!