Számkép-mennyiség egyeztetés S

VAN
Raktárkészlet:
Számkép-mennyiség egyeztetés S
790 Ft
Logopédiai játék az S hang gyakorlásához, beszédfejlesztéshez otthon.

Logopédusként nagyon fontos számomra, hogy a beszédfejlesztésen, pöszeség javításán túl a gyermekek más, iskolába lépéshez lényeges nélkülözhetetlen képességeit, szókincsét, figyelmét is fejlesszük a gyakorlatok részeként. A Figyelem! Szépen Beszélek! logopédiai játékaival épp ezt teheted meg! A játékok illeszkednek a 7 munkafüzethez, így a tanulnivalókat szemléltethetjük a segítségükkel, míg a Szépen Beszélek logopédia könyvek az otthoni gyakorlást segítik!
A játéktípus részletes ismertetőjéért gördíts le!
Részletek
Tartalom:

- 8 db alapkártya

- színes képek az alapkártyákhoz

- számképek

A játék leírása:

A gyermek elé egy alapkártyát teszünk, amin hét azonos fekete-fehér kép található egymás mellett. Egy tetszőlegesen választott számképet teszünk a sor elejére. A asztalra tesszük az összes színes képet. Ki kell válogatnia azokat, amik az adott kártyához tartoznak. ( 1-es,2-es,3-as,4-es,5-ös,6-os darabokban vannak a képek ) A számkép alapján a megfelelő képcsíkot kell kiválasztania. Pl. 6-os számkép van a sor elején, akkor a gyermeknek azt a képet kell kiválasztania, ahol egy csíkon 6 színes kép van. A játékot úgy nehezíthetjük, hogy nem egy számot, hanem egy összeadást teszünk a sor elejére. Pl.: 3+1, megkeresi azt a képsort, ahol 3 van egy csíkon és azt ahol 1. Annyiszor ismétli el a kép nevét, ahányas szám vagy összeg van a sor elején. Mindig ügyeljünk a helyes kiejtésre!

E játék lehetőséget ad a mennyiség- és számfogalom kialakításának elősegítésére, számkép-mennyiség egyeztetésre, szókincsbővítésre, figyelemfejlesztésre és a sokszori ismétlés által az adott hang automatizálása is nagymértékben megvalósul.
Adatok
Gyártó-
Pintérné Gali Anita EV
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!